Droogbloemenkrans Lente DIY

Eén van de eerste droogbloemenprojecten die wij maakten, was een grote bloemenkrans tijdens een workshop. Heerlijk vonden wij het, haast zen, om met onze handen te werken en iets moois te maken van natuurlijk materiaal. En dan het eindresultaat...! Zoveel reacties kregen we er beiden van en nog steeds, want inmiddels hangen onze kransen al zeker één jaar. 

Velen bloemenkransen verder, weten we nu wat nu de fijnste werkwijze is om een bloemenkrans te maken. En nu we een eigen droogbloemenatelier en winkel hebben, beschikken we over zo een variatie in droogbloemen en grassen, dat we kunnen blijven variëren!

Zin om zelf ook aan de slag te gaan? Wij verkopen in ons atelier, metalen ringen en heel veel soorten droogbloemen, die ook per stuk te koop zijn. Zo maak je je eigen persoonlijke krans...

Voor je begin is het handig om alles klaar te leggen. Let daarnaast op dat je ruimte hebt op de tafel, en liever niet werkt boven vloerbedekking; er komen vaak nogal wat pluisjes los van de grassen.

Nu begin je met de krans opmaken. Je begint met de grassen. In dit geval heb ik er 2. Daar haal je een steeltje met een lengte van ongeveer 20 cm vanaf, en vorm je samen met de andere soorten droogbloemen een boeketje.

Om de steeltjes van het boeketje draai je stevig een paar keer binddraad, en vervolgens draai je dit 2 keer stevig om de metalen ring. Je boeketje zit nu vast aan de ring.

Dan maak je het volgende boeketje. Dit maak je dakpansgewijs vast aan de ring, deels over de steeltjes van het eerste bevestigde boeketje.

Zo ga je door, net zoveel boeketjes als je zelf mooi vindt. Ik heb deze krans iets open gelaten, waardoor hij wat luchtiger oogt. Deze krans komt voor een raam te hangen, daarom heb ik de achterkant even netjes afgewerkt met nog wat pluimen. 

Je kunt de krans ophangen aan een (onzichtbaar) visdraadje of aan een mooi (oud) lint.