Vouw een vaas van een boek!

Nu de koude wintermaanden zich aandienen, is het de uitgelezen periode om lekker binnen creatief bezig te zijn. Knutselen of fröbelen, het klinkt vaak wat truttig, maar oh wat vinden wij het leuk om zelf iets unieks te creëren voor in huis, of om cadeau te geven. Want zeg nu zelf, iets dat je zelf gemaakt hebt is toch veel persoonlijker om te geven?

Wij zijn Bloemenwolk ooit gestart vanuit de gedachte dat er zoveel geproduceerd wordt en vervolgens weggegooid wordt. Terwijl het vaak nog zo bruikbaar is, of juist zijn charme krijgt na verloop van tijd. Heel veel soorten uitgebloeide bloemen drogen zo mooi in. Eenmaal gedroogd, kun je er nog jaren van genieten.

De laatste tijd is de houtprijs en daarmee de prijs van papier enorm gestegen. Niets voor niets, het aanbod wordt kleiner, grondstoffen raken op en logistiek is alles duurder geworden. Tegelijkertijd is er een enorme berg aan gebruikt karton en papier. Maar ook aan boeken! Wij wilden daarmee iets gaan doen en zo is ons boekenvaasje geboren. Een vaas gemaakt door een speciale vouwtechniek, geschikt voor droogbloemen. Uniek en hartstikke duurzaam! Eenmaal de vouwtechniek onder controle, en echt iedereen kan het, blijf je vazen vouwen en blijft geen boek meer heel!

Wij geven al een tijdje workshops vanuit ons atelier in Bennebroek én op locatie. Maar omdat we nog meer mensen willen inspireren, hebben we nu ook DIY boxen gemaakt. Deze box past door de brievenbus. In de box zit alles wat je nodig hebt om 2 vazen te vouwen én 1 bosje om een vaas vast te vullen. Leuk om thuis of als groep samen te doen of om cadeau te geven!